Aby chronić prywatność użytkowników, w niektórych regionach Hinge blokuje próby tworzenia zrzutów ekranu lub nagrywania ekranu niektórych stron, na których znajduje się profil lub zdjęcie innej osoby. Próba przechwycenia takiego ekranu spowoduje, że strona zgaśnie, a na ekranie pojawi się krótki komunikat wyjaśniający przyczynę.
Co jest zablokowane?
Zrzuty ekranu i nagrywanie zawartości ekranu są zablokowane na następujących stronach i w sekcjach:
- Discover
- Standouts
- Lajki
- Profil innej osoby
Jeśli na swoim urządzeniu przełączysz się na inną aplikację podczas wyświetlania jednego z tych ekranów, Hinge ukryje także zawartość w panelu przełączania aplikacji.
Co nie jest zablokowane?
Nadal możesz robić zrzuty ekranu:
- wszelkich czatów, w których bierzesz udział – dzięki czemu możesz zgłaszać wszystko, co sprawia, że czujesz się niekomfortowo
- swojego profilu – to Twoje dane, więc możesz je zapisywać lub udostępniać
Dlaczego Hinge stosuje takie restrykcje?
Zależy nam na Twoim poczuciu bezpieczeństwa, gdy pokazujesz swoje prawdziwe ja na Hinge. Blokada zrzutów ekranu pomaga zapobiec udostępnianiu danych osobowych użytkowników bez ich wiedzy i zgody. Dzięki takiej ochronie użytkownicy mogą czuć się bezpieczniej przy upublicznianiu swojego wizerunku. Aby dowiedzieć się więcej o naszych standardach, zapoznaj się z naszymi Wytycznymi dla społeczności.
Potrzebujesz pomocy?
Jeśli zrzut ekranu zostanie nieoczekiwanie zablokowany lub wystąpią inne problemy z tą funkcją, skontaktuj się z nami, a my się temu przyjrzymy.