Izbrisali ste svoj Hinge račun, ali se želite vratiti? Evo kako možete ponovno početi.
Kako mogu vratiti svoj profil u roku od 90 dana?
Kada izbrišete svoj Hinge račun, vaš se profil uklanja i drugi korisnici ga više ne mogu vidjeti.
Međutim, ako upotrebljavate isti telefonski broj za postavljanje novog računa unutar 90 dana od brisanja prethodnog računa, vratit ćemo neke podatke profila, kao što su vaše ime, visina, fotografije i tekstualni upiti.
Kao što je objašnjeno u nastavku, ako je vaša prethodna pretplata još uvijek aktivna prilikom postavljanja novog računa, možete je vratiti s prethodnog računa.
Mogu li vratiti svoj profil nakon 90 dana?
Ne, ako ste izbrisali svoj račun prije više od 90 dana, morat ćete početi ispočetka s novim računom.
Što Hinge ne može vratiti?
Nakon što izbrišete svoj račun, vaše postavke, lajkovi, podudaranja, poruke i značka za Provjeru selfieja (ako je primjenjivo) ne mogu se vratiti, čak ni ako stvorite novi račun u roku od 90 dana. Odabrane kategorije podataka profila, poput etničke pripadnosti, religije i politike, također možda neće biti dostupne za vraćanje.
Trebam li ponovno dovršiti postupak provjere Face Check?
Ovaj odjeljak se primjenjuje samo ako je Face Check obvezan u vašoj regiji i ako ste dovršili Face Check prije zatvaranja prethodnog računa.
- Nećete morati ponovno provesti Face Check ako ste izbrisali svoj Hinge račun u posljednjih 30 dana i upotrebljavate iste vjerodajnice za postavljanje novog računa. Umjesto toga, upotrijebit ćemo vaše spremljene podatke za provjeru kako bismo potvrdili status vaše provjere Face Check i provjerili vaše nove profilne fotografije. Dobit ćete značku za Potvrdu selfieja ako se vaša spremljena geometrija lica podudara s licem na vašim novim profilnim fotografijama.
- Od vas će se tražiti da ponovno dovršite postupak Face Check za svoj novi račun ako ste obrisali prethodni račun prije više od 30 dana. Razlog je taj što Hinge briše podatke za potvrdu identiteta u roku od 30 dana od zatvaranja računa.
Mogu li vratiti svoju pretplatu?
Ako imate pretplatu povezanu s vašim prethodnim računom, slijedite korake u našem članku Centru za pomoć, Kako vratiti svoju kupnju?
Ako još uvijek imate pitanja o svojoj pretplati, slobodno nam se obratite putem našeg Tima za podršku!
Gdje mogu pronaći Hingeov pravilnik o zadržavanju podataka?
Kada zatvorite svoj račun, vaš Hinge profil više nije vidljiv drugim korisnicima, a vaši se podaci brišu kako je navedeno u našoj Izjavi o privatnosti. Konkretno, vaše podatke čuvamo 90 dana radi sigurnosti i kako bismo mogli vratiti neke podatke iz vašeg profila ako tijekom tog razdoblja postavite novi račun.
Nakon 90 dana, većina vaših podataka se briše. Za više informacija pogledajte Odjeljak 9 naše Izjave o privatnosti.