Twoje konto Hinge zostało usunięte, ale chcesz do nas wrócić? Dowiedz się, jak zacząć jeszcze raz.
Jak mogę przywrócić swój profil w ciągu 90 dni?
Jeśli usuniesz swoje konto Hinge, Twój profil zostanie usunięty i przestanie być widoczny dla innych użytkowników.
Jednak jeśli użyjesz tego samego numeru telefonu do utworzenia nowego konta w ciągu 90 dni od usunięcia poprzedniego, przywrócimy niektóre informacje profilowe, takie jak imię, wzrost, zdjęcia i zachęty tekstowe.
Jak wyjaśniliśmy poniżej, będzie można przywrócić wcześniejszą subskrypcję z poprzedniego konta, jeśli będzie nadal aktywna podczas tworzenia nowego konta.
Czy mogę przywrócić swój profil po 90 dniach?
Nie. Jeśli konto zostało usunięte ponad 90 dni temu, trzeba będzie utworzyć nowe konto i zacząć zupełnie od nowa.
Czego Hinge nie może przywrócić?
Kiedy usuniesz konto, nie będzie można przywrócić Twoich preferencji, lajków, matchów, wiadomości ani odznaki potwierdzającej weryfikację selfie (jeśli została przyznana), nawet jeśli utworzysz nowe konto w ciągu 90 dni. Przywrócenie informacji profilowych z pewnych kategorii, takich jak pochodzenie etniczne, religia i polityka, również może być niemożliwe.
Czy muszę jeszcze raz przejść weryfikację Face Check?
Ta sekcja ma zastosowanie tylko wtedy, gdy weryfikacja Face Check jest wymagana w Twoim regionie i została przez Ciebie wykonana przed zamknięciem poprzedniego konta.
- Nie musisz ponownie przechodzić weryfikacji Face Check, jeśli konto Hinge zostało usunięte w ciągu ostatnich 30 dni i korzystasz z tych samych danych logowania podczas tworzenia nowego konta. Do potwierdzenia statusu Face Check i weryfikacji Twoich nowych zdjęć profilowych użyjemy zapisanych danych weryfikacyjnych. Otrzymasz odznakę potwierdzającą zweryfikowanie selfie, jeśli przechowywane przez nas dane dotyczące Twojej geometrii twarzy będą pasować do twarzy na Twoich nowych zdjęciach na profilu.
- Zobaczysz prośbę o ponowne ukończenie weryfikacji Face Check na nowym koncie, jeśli poprzednie konto zostało usunięte ponad 30 dni temu. Jest to spowodowane tym, że Hinge usuwa dane dotyczące weryfikacji po 30 dniach od zamknięcia konta.
Czy mogę przywrócić moją subskrypcję?
Jeśli z Twoim poprzednim kontem była powiązana subskrypcja, wykonaj kroki opisane w artykule Jak przywrócić zakup? w Centrum pomocy.
Jeśli nadal masz pytania dotyczące subskrypcji, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy.
Gdzie znajdę zasady Hinge dotyczące przechowywania danych?
Po zamknięciu konta Twój profil Hinge przestaje być widoczny dla innych użytkowników, a Twoje dane zostają usunięte zgodnie z naszą Polityką prywatności. Przechowujemy Twoje dane przez 90 dni ze względów bezpieczeństwa i w celu przywrócenia niektórych informacji profilowych, jeśli utworzysz w tym czasie nowe konto.
Po 90 dniach większość danych zostaje usunięta. Więcej informacji znajdziesz w sekcji 9 naszej Polityki prywatności.