Har du raderat ditt Hinge-konto men är redo att komma tillbaka? Så här kommer du igång igen.
Hur återställer jag min profil inom 90 dagar?
När du raderar ditt Hinge-konto tas din profil bort så att andra medlemmar inte längre kan se den.
Men om du använder samma telefonnummer för att skapa ett nytt konto inom 90 dagar från det att du raderade ditt konto kan vi återställa delar av din profilinformation – t.ex. ditt namn, din längd, dina bilder och viss text.
Om din tidigare prenumeration fortfarande är aktiv när du skapar ditt nya konto kan du återställa prenumerationen från ditt förra konto, enligt beskrivningen nedan.
Kan jag återställa min profil efter 90 dagar?
Nej, om du raderat ditt konto för mer än 90 dagar sedan behöver du börja om med ett helt nytt konto.
Vad kan Hinge inte återställa?
När du raderat ditt konto går det inte att återställa dina preferenser, matchningar, meddelanden eller märket som selfieverifierad (om tillämpligt), även om du skapar ett nytt konto inom 90 dagar. Vissa delar av profilinformationen – som etnicitet, religion och politiska åsikter – kanske inte heller går att återställa.
Behöver jag göra en ny Face Check?
Avsnittet gäller bara om Face Check krävs i din region och om du gjort en Face Check innan du stängde ditt förra konto.
- Du behöver inte göra en ny Face Check om du raderade ditt konto någon gång under de senaste 30 dagarna och använder samma inloggningsuppgifter när du skapar ett nytt konto. Istället använder vi dina lagrade verifieringsuppgifter för att bekräfta din Face Check-status och verifiera dina nya profilbilder. Du får ett märke som selfieverifierad om din lagrade ansiktsgeometri matchar ansiktet på dina nya profilbilder.
- Du blir ombedd att göra en Face Check för ditt nya konto om du raderade ditt tidigare konto för mer än 30 dagar sedan, eftersom Hinge raderar verifieringsdata inom 30 dagar efter att ett konto stängts.
Kan jag återställa min prenumeration?
Om du har en prenumeration kopplad till ditt förra konto kan du följa stegen i vår hjälpcenterartikel Hur återställer jag mitt köp?
Om du fortfarande har frågor om din prenumeration kan du kontakta vårt supportteam!
Var hittar jag Hinges datalagringspolicy?
När du stänger ditt konto slutar din Hinge-profil vara synlig för andra användare och dina uppgifter raderas i enlighet med vår integritetspolicy. Mer specifikt behåller vi dina uppgifter i 90 dagar av säkerhetsskäl och för att kunna återställa en del av din profilinformation ifall du skapar ett nytt konto under den tiden.
Efter 90 dagar är majoriteten av dina uppgifter raderade. Mer information finns i avsnitt 9 av vår integritetspolicy.